OPERA2DAY & de Nederlandse Bachvereniging - J.S. Bach, de Apocalyps (onbekend) 2.jpg

J.S. Bach – de Apocalyps

Opera2day & de Nederlandse Bachvereniging

Grote Zaal
Opera

Tijdloze muziek in grillige tijden

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging gingen de uitdaging aan om ‘de opera die Bach nooit schreef’ te maken. Met succes: ‘J.S. Bach – De Apocalyps’ is “een volbloed opera” (NRC) die “volledig past in de traditie van OPERA2DAY” (de Volkskrant).

We belanden in het waargebeurde verhaal van Jan van Leyden, stichter van een heilstaat die uitmondde in een dictatuur. Zijn initiële bevlogenheid leidt, via een meedogenloos koningschap, tot de dodencel waar hij een biecht doet. Dit tijdloze verhaal van radicalisering komt tot leven met overrompelende en emotionele muziek van Bach.

  • makers en spelers

    muziek: Johann Sebastian Bach en Panos Iliopoulos, libretto: Thomas Höft, scenario en regie: Serge van Veggel, muzikale leiding: Hernán Schvartzman, zang: Florian Sievers, Matthias Friedrich, Mattijs van der Woerd e.v.a., www.opera2day.nl, www.bachvereniging.nl

  • Erg mooie muzikale lijnen, waarin barokklanken door instrumenten als viola da gamba en traverso vloeiend harmoniëren met hedendaagse muziek. Spannend en avontuurlijk.

    Theaterkrant -
  • Koor en orkest van de NBV weten uiteraard wel raad met de muziek van Bach, waarbij de zangers zich met bevlogen acteerwerk een heus operakoor betonen.

    NRC -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]