10860-ILLUMINATE ©Joris-Jan Bos_print (main) (1).jpg

Illuminate

Nederlands Dans Theater 2

Grote Zaal
Dans

Verlichting door fraaie detaillering, authenticiteit en participatie

Illuminate, het eerste NDT 2-programma van seizoen 2023-2024, richt de schijnwerpers op drie jonge choreografen. Deze krijgen de kans om ofwel een nieuw werk te creëren, of een bestaand, recent werk uit hun oeuvre nieuw leven in te blazen. NDT biedt in deze voorstelling nieuwe makers een podium om (bestaand) werk verder te onderzoeken en hun choreografisch talent te ontwikkelen. Daarnaast vormt het drieluik van Illuminate voor de jonge dansers van NDT 2 de ultieme kans om blootgesteld te worden aan verschillende bewegingsstijlen.   

  • English text

    Illuminate, the first NDT 2 programme of season 2023-2024, turns the spotlight on three young choreographers. They will have the opportunity to either create a new work or revive an existing, recent work from their oeuvre, offering new makers a platform to further explore (existing) work and develop their choreographic talent. Additionally, Illuminate's triptych is the ultimate opportunity for the young dancers of NDT 2 to be exposed to different styles of movement. 

  • inleiding

    Samen met een van de inleiders van het Nederlands Dans Theater wordt een verdieping gegeven in het repertoire, de achtergrond van choreografen, de thema’s binnen een voorstelling en het verloop van het creatieproces, aan de hand van beeldfragmenten en/of een vraaggesprek met een gast uit het gezelschap. Natuurlijk krijgt het publiek ook de gelegenheid om vragen te stellen tijdens deze persoonlijke kennismaking met het gezelschap. Wil je de inleiding bijwonen? Koop er dan een kaartje voor (€2,-).

  • makers en spelers

    foto: Joris-Jan Bos, www.ndt.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]