Ik zeg toch sorry

Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin

Blauwe Zaal
Black Achievement Month Toneel

“Spannende, schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig” - NRC ****

In 'Ik zeg toch sorry' komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2023 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend verdeeld zijn. De voorstelling gaat niet alleen over 1 juli 1863, de dag waarop slavernij officieel werd afgeschaft in de Nederlandse koloniën, maar ook over hoe deze pijnlijke geschiedenis vandaag de dag nog een rol speelt in het leven van mensen.

• Deze voorstelling maakt deel uit van Black Achievement Month.

 • makers en spelers

  concept Raymi Sambo en Victorine Plante regie Victorine Plante co-regie Raymi Sambo tekst Erik Snel m.m.v.  Raymi Sambo met dank aan Ayden Carlo spel Gabby Bakker, Dennis Coenen, Rochelle Deekman, Urmie Plein, Raymi Sambo, Nard Verdonschot decorontwerp Marcel Dolman kostuumontwerp Anouk van Schie lichtontwerp Benno Barends - Theatermachine  regie-assistentie Shabnam Baqhiri productie Inez van der Werf, Eva Hermus, Noa Berndsen (stage), foto's: Sanne Peper, www.raymisambomaakt.com, www.aluin.nl

 • Urmie Plein wint de Colombina

  Tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 17 september j.l. is bekendgemaakt dat Urmie Plein voor haar rol in Ik zeg toch sorry de Colombina heeft gewonnen.

  De Colombina is een toneelprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de actrice die naar het oordeel van de Nederlandse Toneeljury de meest indrukwekkendste vrouwelijke bijdragende rol heeft vertolkt.
  De jury over haar rol in Ik zeg toch sorry.: “In haar spel toont zij de gave om de stemlozen een stem te geven. Ze houdt een indrukwekkende monoloog, die de jury diep wist te raken.”

 • nagesprek - 1 oktober

  Na afloop van de voorstelling op zondag 1 oktober vindt er in de zaal een nagesprek plaats met de cast. Het nagesprek duurt ca. 30 minuten. Tussen het einde van de voorstelling en het begin van het nagesprek heb je uiteraard ook de mogelijkheid om de zaal te verlaten.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]