11400 Orkater-Edo Dompelmans (Anne Claire de Breij) (3).jpg

Het nut van Edo Dompelmans

Orkater | De Nieuwkomers: Simme Wouters en Jasper Stoop

Blauwe Zaal
Muziektheater

Een muzikale voorstelling over de vraag in hoeverre wij vervangbaar zijn

Hun debuutvoorstelling ‘De dingen die begraven liggen’ was “een pareltje” volgens Het Parool. Voor deze opvolger vonden Simme Wouters en Jasper Stoop, die een liefde delen voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme, inspiratie bij o.a. Jacques Brel, Stromae en Nina Simone. ‘Het nut van Edo Dompelmans’ is een muzikaal portret van een man die werkt in een kringloopwinkel. Hij begint patronen te herkennen in de afgedankte spullen en komt zo het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor. Zijn we als mens volstrekt inwisselbaar?

  • makers en spelers

    concept en spel: Jasper Stoop of Simme Wouters, regie: Guy Clemens, muziek: Jasper Stoop, Simme Wouters, Chieko Donker Duyvis en Radek Fedyk, foto: Anne Claire de Breij, www.orkater.nl

  • Een pareltje. (...) Uitermate fantasierijk, volstrekt origineel en muzikaal buitengewoon verrassend, onder meer door de welhaast hemelse zang van Jasper Stoop. Hou deze twee in de gaten.

    Het Parool over ‘De dingen die begraven liggen’ -
  • Het zijn twee getalenteerde theatermakers die, zoals het hoort in de Orkater-traditie, moeiteloos acteren én muziek maken.

    Theaterkrant over Jasper Stoop en Simme Wouters -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]