Antonin Rioche I Korzo & NDT - Glitter (Alwin Poiana) 3.jpg

Glitter

Antonin Rioche | Korzo & NDT

Blauwe Zaal
Dans

Melancholische choreografie over liefde, roem en erkenning

De getalenteerde Antonin Rioche verlegt graag de grenzen tussen kunstvormen als film, dans en theater. In zijn werk legt hij de vinger op de zere plekken van ons moderne leven. ‘Glitter’ gaat over liefde, roem en erkenning. In deze melancholische choreografie lonkt Rioche naar de kindertijd, waarin alles nog mogelijk lijkt. De cast belicht met een zweem van humor de dromen die achter ons liggen. In een flirt met tragische burlesk worden we meegenomen naar dat wat we allemaal herkennen: de illusie van grootsheid.

 • makers en spelers

  choreografie en concept: Antonin Rioche, performers: Ève-Marie Dalcourt, Toon Lobach, Grace Lyell e.a., componist en songwriter: Finn Ronsdorf, foto: Alwin Poiana, www.korzo.nl

 • Choreograaf en dansfilmaker Antonin Rioche maakte indruk met zijn première van ‘Glitter’, waarin vier ervaren performers spannend jongleerden met hun haat-liefdeverhouding tegenover roem, schijnwerpers, bewondering en staande ovaties.

  de Volkskrant -
 • Antonin Rioche koos een sterk kwartet dat zich al dansend, sprekend en zingend uitte over de zucht naar roem. De in Berlijn wonende singer-songwriter Finn Ronsdorf ontpopte zich gaandeweg als echte ster.

  Het Parool -
 • In Grace Lyell en ex-NDT’ers Toon Lobach en Ève-Marie Dalcourt heeft hij heerlijke performers gevonden, hyper-expressief en lekker geëxalteerd. In de teksten van singer-songwriter Finn Ronsdorf mengen droom en realiteit zich, illusie en schone schijn vormen de hoofdmoot in de solo’s van de drie dansers.

  NRC -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]