10770-Het Nationale Ballet - Giselle (Marta Syrko) (2).jpg

Giselle

Het Nationale Ballet

Grote Zaal
Dans

“Een betoverend en ontroerend schouwspel” - De Telegraaf

De ‘oerversie’ van ‘Giselle’ dateert uit 1841, maar in 2009 creëerden Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante een nieuwe, eigen versie van de meest romantische productie uit het klassieke balletrepertoire. Met succes, want hun ‘Giselle’ veroverde de harten van publiek op alle continenten. Het thema van het ballet, onmogelijke liefde, is dan ook van alle tijden en culturen. “Een betoverend en ontroerend schouwspel. (…) Het Nationale Ballet kan nog jaren voort met deze nieuwe ‘Giselle’ schreef De Telegraaf in 2012.

  • makers en spelers

    choreografie: Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot, productie en additionele choreografie: Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante, muziek: Adolphe Adam, muzikale begeleiding: Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio, foto: Marta Syrko, www.operaballet.nl

  • Met name de ‘waanzinscène’, waarin Giselle sterft aan haar gebroken hart, is adembenemend. Balletkenner of niet, deze scène laat niemand onberoerd.

    Dans Magazine -
  • Drama en etherische sfeer zijn gebundeld tot een betoverend en ontroerend schouwspel. (…) Het Nationale Ballet kan nog jaren voort met deze nieuwe ‘Giselle’.

    De Telegraaf in 2012 -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]