Circumstances - EXIT (Jona Harnischmacher) 4.jpg

EXIT

Circumstances | Piet van Dycke

Grote Zaal
Circus

“Een opwindend uur fysieke krachtpatserij” - NRC ****

De woordeloze circus- en dansvoorstelling ‘EXIT’ van Circumstances gaat over de altijd voortbewegende mens. Maar wat als je steeds onderweg bent en nergens thuis kunt komen? In een grote, indrukwekkende installatie bewegen vier performers in en door de ruimte. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. ‘EXIT’ is een “speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst” (de Volkskrant ****) door vier circusartiesten, elk gespecialiseerd in een andere discipline. Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 • makers en spelers

  concept en choreografie: Piet Van Dycke, performers: Christopher McAuley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin, foto: Jona Harnischmacher, www.circumstances.be

 • ‘EXIT’ is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst. Het werk van de jonge choreograaf Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte.

  de Volkskrant -
 • De adembenemende voorstelling blaast je omver.

  Dagblad van het Noorden -
 • Solo, met twee en uiteindelijk met zijn vieren voeren ze er verbluffende, gevaarlijk ogende acrobatische toeren op uit. De Vlaamse choreograaf Piet Van Dycke vroeg dan ook vier dansers met een circus-achtergrond voor deze voorstelling. Hun dubbele talent maakt ‘EXIT’ tot een opwindend uur fysieke krachtpatserij.

  NRC -
 • Het tempo blijft hoog, het ritme blijft strak, doordat ze geen bewegingspatronen uitmelken, maar er net frisse variaties in aanbrengen, en dat met geinige flair en flegmatiek.

  Theaterkrant -
 • Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose […] De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend […] Dé sensatie van het weekend.

  De Standaard -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]