De Nieuwe Lichting doet auditie

NANOEK i.s.m. MusicalMakers

Een werkplaatsvoorstelling door aanstormend talent

Nieuwe performers, nieuwe schrijvers, nieuwe makers én nieuw musicalmateriaal. In deze voorstelling* leer je ‘De Nieuwe Lichting’ kennen en nodigen ze je uit in hun overvolle hoofd. Vol ambitie om de wereld te bestormen maar ook met respect voor de huidige gevestigde orde, vertellen ze hun eigen verhaal in ingetogen nummers, dialoog, ensemble zang, humoristische momenten en meer. Ontdek het werk van een nieuwe generatie waarvoor alles in het leven – van een woning zoeken tot TikTok - aanvoelt als een voortdurende auditie.

De Nieuwe Lichting is een concept van NANOEK, in samenwerking met MusicalMakers, om net afgestudeerd musicaltalent een podium te bieden en het genre (op)nieuw en met elkaar uit te vinden.  De vraag die hierbij centraal staat: Hoe ziet het musical repertoire van een nieuwe lichting eruit?

nagesprek
Na afloop van de voorstelling gaat Borius van der Meulen, programmeur van Stadsschouwburg Utrecht, het gesprek aan met vier spelers/makers uit de voorstelling, in Utrecht zijn dit Suzanne Heijdra (regisseuse), Anouk Beugel (regisseuse & coach regie), Esmee (performer) en Bart Sietsema (componist).

 

  • werkplaatsvoorstelling

    * De ontwikkeling van nieuw repertoire vraagt voldoende tijd en een zorgvuldig ontwikkelingstraject. Geïnspireerd door bewezen modellen van West End en Broadway is de werkplaatsvoorstelling een belangrijke stap in het artistieke proces. In samenwerking met belangrijke partners in het veld worden dan projecten getoetst op hun potentie voor een breed en divers publiek.

  • makers en spelers

    cast: Iris Verhaak, Susana Bijtelaar Ixcot, Pepijn van den Berg, Chris van der Lee, Jip Verwegen, Anne Meijer, Arnout Bultje, Esmee Tempels, Cody Schuitemaker, regie: Suzanne Heijdra en Anouk Beugels (NANOEK), muzikale leiding: Marco Hoving, choreografie/ staging: Cody Schuitemaker, componisten & schrijvers: Judith Boesen, Fjodor Jozefzoon, Bart Sietsema, Jip Verwegen, Pepijn van den Berg, Arnout Bultje, trainee muzikale leiding: Hanke Scheffer, stagiair dramaturgie: Anouk Mulder, coach tekst: Marijn Bellaard, coach choreografie/staging: Hannah van Meurs, coach compositie: Jeroen Sleyfer, lichtontwerp: Jan Kortbeek - Lightwise, geluidsontwerp: Jelle van Setten - JVS Equipment

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]