BEER muziektheater - De Kwestie Sjostakovitsj (Rogier Wilems) 1.jpg

De kwestie Sjostakovitsj

BEER Muziektheater

Blauwe Zaal
Muziektheater

Overpeinzingen van een componist die zuchtte onder dictatoriaal bewind

Sjostakovitsj, de beroemde Russische musicus, maakt aan het eind van zijn leven de balans op: weet hij nog wie hij is onder de façade van Sovjet-componist, of is hij zichzelf in de loop van de tijd kwijtgeraakt? In deze tijd zou hij waarschijnlijk gecanceld worden. Hoe verhoudt zijn artistieke integriteit zich tot de machthebber? Deze muzikale voorstelling wil het duivelse dilemma van de kunstenaar Sjostakovitsj, die zuchtte onder het Stalinistische bewind, invoelbaar maken maar ook het publiek confronteren met snel gevormde oordelen en veroordelingen.

  • Van ‘t Hof krijgt met zeven rollen (…) de kans om meer registers open te trekken en doet dat met het hem typerende tragikomische talent. Schitterend spel dus en een verhaal dat hoe dan ook tot nadenken stemt.

    Het Parool over ‘De nazi en de kapper’ -
  • Een scherpe satire is het resultaat. In een reeks compacte scènes, strak gemonteerd door regisseur Aike Dirkzwager, volgen we de absurde levensloop van de nazi die tot oorlogsmisdadiger uitgroeit.

    NRC over ‘De nazi en de kapper’ -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]