Diederik van Vleuten - Bouwjaar '61 (Hessel Stuut) 2.jpg

Bouwjaar '61

Diederik van Vleuten

Grote Zaal
Cabaret

Meesterverteller duikt in de jaren van verwondering en verbazing uit zijn eigen jeugd

Wat is er over van de verbazing, verwondering en bewondering van het ventje uit bouwjaar ’61? Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. De kracht en betekenis van herinnering, daarover gaat Diederiks vijfde solo. Na zijn voorouders jarenlang in het theater tot leven te hebben gewekt, gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf.

  • Wie door deze voorstelling niet wordt geraakt, is van steen.

    Elsevier Weekblad -
  • Sublieme verteller (…) Van Vleuten toont zich opnieuw een geschiedenisdocent, cabaretier en meesterverteller ineen. (…) Met een magistraal verteld en strak gecomponeerd verhaal toont hij hoe hardnekkig spoken uit het verleden kunnen zijn.

    NRC over ‘Moedig Voorwaarts' -
  • De combinatie van souplesse en diepgang, historisch bewustzijn en persoonlijke levensherinneringen is Van Vleuten’s indringende theaterstijl. (…) Als geen ander weet hij familiegeschiedenis in te bedden in het grotere geheel van de wereldgeschiedenis. (…) Een theatersolo als deze moet gespeeld en gezien worden.

    Theaterkrant (keuze van de criticus) over ‘Moedig Voorwaarts' -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]