aeolus3.jpg

Aeolus

Theater Olympus

Hekmanfoyer
Toneel

De theatervoorstelling Aeolus wordt gespeeld voor twee mensen met een (zeer) ernstige meervoudige beperking. In de voorstelling volgen we het verhaal van Aeolus, de God van de wind die Odysseus tegenkomt op zijn reis naar Ithaka. Aeolus geeft hem drie winden mee in een zak. Deze winden kunnen Odysseus helpen om thuis te komen wanneer er windstilte zou zijn of te weinig wind om zijn zeilen te bollen. Maar de winden vormen een storm die één van de beproevingen is die Odysseus moet ondergaan voor hij kan terugkeren naar zijn  geliefde eiland Ithaka.

We creëren een nieuwe omgeving voor ons publiek waarin je dit verhaal kunt beleven, waar je de wind en het avontuur van Odysseus kunt ervaren met licht, spel, beweging, geluid en zang. Zelfs ruiken en proeven horen er ook bij. Het verhaal wordt herhaald, waarbij we steeds minder tekst gebruiken en steeds meer sensomotorische elementen. Zo maken we een voorstelling die je op maat en per persoon kunt ervaren.

De voorstelling duurt ongeveer 35 minuten en is bedoeld voor twee mensen met een ernstige meervoudige beperking in hun rolstoel en maximaal vier ouders, broers of zussen of begeleiders.

* www.stichtingolympus.nl/aeolus

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]