Yanasei 6+

Yanasei 6+

Danstheater AYA | Ryan Djojokarso

Grote Zaal

Dans

met workshop

zo 28 apr 2024

15:00 - 15:55

Poëtische, fantasievolle en droomrijke dansvoorstelling

Een jongen wordt opeens wakker op een raadselachtige, onbekende plek. Hij ontdekt dat hij is terechtgekomen in Yanasei — een magische wereld, vol vreemde wezens. Eerst is hij bang voor alles wat nieuw is en wil hij terug naar huis. Langzaam leert hij het land kennen en nieuwe vriendjes maken. Maar ook in deze wereld zijn er stommerikken en tegenslagen. Voor hij rust vindt, zal hij eerst moeten afrekenen met iets uit het verleden wat hem blijft achtervolgen.

Yanasei (spreek uit: jan’ na see) is Surinaams voor hiernamaals. Het is een poëtische/fantasievolle/droomrijke dansvoorstelling voor 6 jaar en ouder, die troost kan bieden aan iedereen die ooit een dierbare heeft verloren. Wanneer kinderen met verlies te maken krijgen, is dat vaak aangrijpend. Yanasei laat zien dat de dood bij het leven hoort, wat kan helpen om verdriet een plekje te geven.

vanaf 13.00 uur voor de middagvoorstelling kun je in Zindering samen genieten van een heerlijke high tea. Naast (onbeperkt) thee serveren we diverse sandwiches, huisgemaakte quiches, lekkere kleine taartjes en verschillende snacks.

concept/choreografie/ regie: Ryan Djojokarso, performers: Thersa Bergmann, Mireia Varón Gallofré, Sam Corver, Shanice Redan, Simon Mual, vocale arrangementen: Shanice Redan, muziek: Jorg Schellekens, dramaturgie: Jappe Groenendijk, decorontwerp: Morgana Machado Marques, lichtontwerp: Ate Jan van Kampen, kostuumontwerp: Miek Uittenhout, assistent artistiek: Heleen van Gigch, techniek: Asger Moeselaar, Titus Duitshof,  scenefoto's: Bowie Verschuuren, www.aya.nl

Yanasei 6+

Danstheater AYA | Ryan Djojokarso

Yanasei 6+

selecteer datum en tijd

zo 28 apr 2024

15:00 - 15:55

€ 24,00 / t/m 18 jaar € 10,00

koop kaarten

workshop

13:45 - 14:45

€ 2,00

koop kaarten

workshop

13:45 - 14:45

€ 2,00

koop kaarten

Workshop beeldend: een totem maken

Van 13:45 - 14:45 uur in de Zocherfoyer
Samen met een beeldend kunstenaar maak je je eigen masker of totem, geïnspireerd door de vraag ‘Wie zou je willen ontmoeten in Yanasei?’ Een unicorn, een reuzen knuffelbeer, een monster? De Totem of Life maskers en dans (van de andere workshop) komen samen in een optocht door de Schouwburg, waarbij jullie het andere publiek mee vragen te dansen richting de zaal waar jullie Yanasei zullen zien. Vier samen het leven!

Er kunnen maximaal 15 kinderen (6+) deelnemen aan de workshop. Koop hiervoor een ticket (€ 2). Begeleidende volwassenen mogen aanwezig blijven en hoeven geen ticket te kopen.

koop kaarten voor deze workshop
Workshop beeldend: een totem maken
Workshop beeldend: een totem maken

Workshop dans: een ritueel van vreugde

Van 13:45 - 14:45 uur in de Hekmanfoyer
In deze workshop ga je onder begeleiding van dansers een nieuw bewegingsritueel maken om het leven te eren en vieren. De Totem of Life maskers  (van de andere workshop) en dans komen samen in een optocht door de Schouwburg, waarbij jullie het andere publiek mee vragen te dansen richting de zaal waar jullie Yanasei zullen zien. Vier samen het leven!

Er kunnen maximaal 20 kinderen (6+) deelnemen aan de workshop. Koop hiervoor een ticket (€ 2). Begeleidende volwassenen mogen aanwezig blijven en hoeven geen ticket te kopen. 

koop kaarten voor deze workshop
Workshop dans: een ritueel van vreugde
Workshop dans: een ritueel van vreugde

Vooral te kort: Yanasei kleurrijk en mytisch danstheater

Kidsproof
lees de recensie

Prachtig hoe danseres en zangeres Shanice Redan als een fee op hoge plateauzolen zowel troost en avontuur als ook angst en boosheid weet te bezingen, in haar terugkerend lied over dat onbekende land achter de horizon

Theaterkrant
lees de recensie

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal