In blijde verachting

In blijde verachting

Bas Birker

Blauwe Zaal

Cabaret

drankje inclusief

za 20 apr 2024

20:30 - 22:00

Komische zoektocht naar het innerlijk, te beginnen bij Bas’ ruggengraat

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.  
 

‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

foto: Kaat Pype, www.basbirker.be

In blijde verachting

Bas Birker

In blijde verachting

selecteer datum en tijd

za 20 apr 2024

20:30 - 22:00

€ 19,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

In zijn slot onderstreept Birker andermaal dat hij zijn plaats aan de top van de Vlaamse en Nederlandse podiumhumor verdient

De Morgen
lees de recensie

Hoe hij zijn Afghaanse chirurg, zijn Bulgaarse buur in het ziekenhuisbed naast hem of de 'zelfscanzeur' van de supermarkt vertolkt, is ronduit goddelijk goed

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal