beeld1.jpg

Woede (ira)

A Bite at the Opera

Zindering
Opera Foodprogramma Muziek

A Bite At The Opera laat zich verleiden door de 7 hoofdzonden. Geen traditionele operavoorstelling, maar een afwisselende avond waarin de zang en het drie-gangen-menu samen een verhaal vertellen. Culinair muziektheater dat zich op verschillende plekken in de Stadsschouwburg afspeelt. Zindering produceert deze avonden zelf in samenwerking met regisseur Koen van Etten.

Deugdelijke burgers die in woede ontsteken, als een vonk die vlam vat. Het lijkt een trend die we met argusogen aanzien. De maatschappij keurt woede af, maar onze duistere zelfkant heeft wel degelijk ook iets te bieden. Woede is de motor van de revolutie, zet aan tot dappere daden, zweept op tot ongekende krachten. Woede is de krachtbron van verandering maar leidt in z’n ongetemde ongenuanceerde vorm in de eerste plaats tot drama. Dat maakt het een verrukkelijk thema voor opera.

meer hoofdzonden
Hoogmoed (4 juli 2022)
Lust (7 maart 2023)
Jaloezie (13 april 2023)

foto: Dorien Hein

  • de 7 hoofdzonden

    De oorsprong van de 7 Hoofdzonden gaat terug tot de Oude Grieken. In alle eeuwen die volgden, waren ze voer voor de kunsten, filosofie en psychologie. Een onuitputtelijke bron van inspiratie die ons confronteert met onze eigen (on)deugden en tekortkomingen. Van pijnlijk harteloos tot schaamteloos genieten. Kortom, smakelijke ingrediënten voor een nieuwe serie ‘bites’. Met 'A Bite At The Opera' eren, begaan en bevragen we vijf van de zeven zonden. Een culturele en theatrale ontdekkingsreis langs de schaduwkanten van de mens.
    Zindering produceert deze avonden zelf in samenwerking met regisseur Koen van Etten.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]