Adhoc_WimKlein_publ foto_DigiDaan.jpg
Vlek_fotocredit_SanneMuller.jpg

Wim Klein, de laatste menselijke computer

Theater Adhoc

Blauwe Zaal
Muziektheater

Theaterconcert over de humor en tragiek van hoofdrekenwonder Wim Klein

‘Wim Klein, de laatste menselijke computer’ is een theaterconcert over de humor en tragiek van het hoofdrekenwonder Wim Klein (1912-1986), alias Willy Wortel: een genie, clown en wetenschapper die zijn leven leefde alsof het variété was.

Klein werkte bijna twintig jaar als wetenschappelijk hoofdrekenaar bij het internationaal natuurkundig laboratorium CERN in Genève. Totdat hij overbodig werd vanwege de steeds sneller wordende elektronische rekenaars, en hij de geschiedenisboeken inging als ‘de laatste menselijke computer’. Maar ook stond hij bekend als wereldkampioen worteltrekken, gevierd variétéartiest, alcoholist en grootgebruiker van schandknapen.

Jan van den Berg maakt al jaren voorstellingen op het snijvlak van podiumkunst en ‘vrolijke wetenschap’. In een mix van rock & jazz vertolkt hij nu samen met de band VLEK het meeslepende levensverhaal Wim Klein.

credits
tekst, zang en spel: Jan van den Berg, muziek: Jeroen Doomernik (trompet), Hans Sparla (trombone, accordeon), Edward Capel (alt- en sopraan sax, altklarinet), Jacq Palinckx (elektrische gitaar) en Thomas Jaspers (drums), Bart van Dongen (keyboards, synthesizer), foto: DigiDaan, fot Vlek Sanne Muller, www.theateradhoc.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]