Nordic Cuisine.JPG

Wijn & Spijs: Nordic Cuisine

Zindering
Foodprogramma

Of eigenlijk: Spijs & Wijn. De wijnwereld op z’n kop

Dit seizoen bepaalt wat op het bord verschijnt wat we in het glas schenken. Minder aandacht voor de wijn? In tegendeel. Aan de hand van Chefkok Altwin van Schaik , Hans Janssen van Margaret Wines en sommelier Isaac Kaemingk proef je meer uiteenlopende wijnstijlen dan ooit. Een regenboog aan smaken en geuren van passende wijnen van over de hele wereld.

internationale kookstijlen
Elke editie heeft een uniek en smakelijk thema. Reis mee op mini-vakantie naar een gastronomische streek, dompel je onder in de tradities van een klassieke keuken of maak kennis met vernieuwende, internationale kookstijlen. Proef met ons mee. 

deze editie
Innovatie en eigenheid staan centraal in de Scandinavische keuken. Chefs omarmen de noordelijke tradities en variëren vervolgens liefdevol met texturen en technieken. De Deense chef René Redzepi zette met zijn restaurant NOMA in Kopenhagen deze stroming op de kaart. Scandinavische wijnproductie staat in de kinderschoenen. Drinken we deze avond bronwater en Finse wodka? Verre van. De elegante smaken van de New Nordic Cuisine combineren moeiteloos met moois uit internationale wijnstreken. Laat je verrassen.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]