Who's Tupac?

Jr.cE.sA.r | NNT & KVS

Grote Zaal
Muziektheater

“Life is a wheel of fortune and it’s your turn to spin it!” 

Who’s Tupac’ is een voorstelling als een talentenjacht: met een MC en vier kandidaten. Deze vier jonge mensen hebben slechts één doel voor ogen: de volgende Tupac worden. In een wedstrijd die balanceert tussen hemel en hel gaan ze tot het uiterste. Ze willen succes, koste wat het kost.  

Tupac, ook bekend als 2Pac of Makaveli, was een legendarische hiphopster. Hij verkocht miljoenen platen, kwam meermaals met justitie in aanraking en werd op zijn 25e vermoord. Met muziek als zijn medium, strijdt hij tegen de ongelijkheid waar Afro-Amerikanen mee te maken hebben. Die strijd gaat onverminderd door: ook voor de huidige generaties is hij een symbool voor het gevecht om gelijkheid.  

Na producties als ‘Malcolm X’ en ‘Dear Winnie’ brengt theatercollectief Jr.cE.sA.r (Junior Mthombeni, Cesar Janssens en Fikry El Azzouzi) opnieuw de nalatenschap van een omstreden figuur tot leven in een krachtige, muzikale voorstelling.  

  • Who's Tupac: hoe het begon

    Stadsdramaturg Gerardo Salinas sprak met Fikry El Azzouzi, schrijver van de voorstelling, en Junior Akwety, die een van de hoofdrollen voor zijn rekening neemt. Lees en/of beluister het interview hier.

  • credits

    tekst: Fikry El Azzouzi, regie: Junior Mthombeni, spel: Junior Akwety, Zediam, Ciny Claes, Andie Dushime, Alex Akuete, foto’s: Danny Willems, www.kvs.be

  • Who’s Tupac? Een rapkeizer, jawel. Maar ook een sprookje dat verlegen zit om een happy end. Een schijnvertoning, goed beschouwd. Oneindig veel meer dan swag entertainment voor de onverzadigbare, voyeuristische witte blik, hoe dan ook.

    De Morgen -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]