15092019_uitfeest_startseizoen©dorienhein-5093.jpg

Uitfeest

Hele gebouw
Rondje Singel Overig

Wat speelt er komend seizoen in de Utrechtse theaters?
Ontdek het in en rondom Stadsschouwburg Utrecht tijdens het Uitfeest op zondag 11 september! 

Ieder aspect van theater komt aan bod met meer dan 20 Utrechtse theatermakers, gezelschappen, festivals en theaters in verschillende foyers, zalen en op het buitenpodium. Stadsschouwburg Utrecht geeft je een sneak peek van Dolf Jansen zijn Oudejaarsvoorstelling ‘Flitsbezorgd’ en een preview van ‘De Lachende Derde’ van cabaretier Victor Luis van Es.  Entree is gratis, wees welkom! 

Flitsbezorgd - Dolf Jansen
We zijn eraan gewend geraakt dat alles binnen tien minuten bij ons thuis wordt gebracht: chips, barbecuesaus, twee bananen en ketamine voor het hele weekend. Flitsbezorgd dus, en dat doet Dolf Jansen ook in zijn 34e oudejaarsvoorstelling. In honderd minuten laveert hij van lockdown naar vrijheid, en via oorlog in Europa naar ander grensoverschrijdend gedrag. ‘Oudejaars 2022’ brengt hoop, comedy, poëzie, improvisatie maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken van agressie en angst. Het tempo zal flitsend hoog liggen, maar u krijgt meer dan voldoende tijd voor schaterlach en andere geluiden. 

De Lachende Derde - Victor Luis
Als Victor Luis van Es vroeger spijbelde ging hij doelloos door de stad wandelen. Het enige wat hij deed was dagdromen over de toekomst en kijken naar de mensen op straat. Nu hij ouder is, is de stad, maar ook de wereld veranderd. Victor wandelt en spijbelt nog steeds en staat soms volledig uit. Waarom baart hem dat geen zorgen? ‘De Lachende Derde’ is een persoonlijke voorstelling over alledaagse worstelingen met discipline, vriendschap, liefde, werk en het bestaan op zich

Rondje Singel
Onder de noemer Rondje Singel is zowel op zaterdag (Open Monumentendag) als op zondag (Utrechts Uitfeest) van alles te beleven in de stad. Kijk voor het volledige programma is op culturelezondagen.nl/rondje singel (in wording) en in onze agenda voor het programma van het hele seizoen!

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]