TU Quake 23 scenefotos ©Julian Maiwald-8.jpg
slideshow home medium_TNDD 2.jpg (1)

Theater Na de Dam – Wij geven het door

DOX en Theater Utrecht

Op donderdag 4 mei vanaf 21.00 uur presenteren DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht in het kader van Theater Na de Dam een avondvullend programma met theater, dans, spoken word en muziek. Het verleden wordt herdacht, verhalen verteld, gedichten voorgedragen, de liefde voor muziek gedeeld en de toekomst bedacht. Host Dionne Verwey neemt je deze avond mee.

We willen weten waar we van gemaakt zijn en wat ons heeft gevormd. Hoe werken momenten uit het verleden door in het heden en de toekomst? Gershwin Bonevacia was in 2019 de jongste stadsdichter in de geschiedenis van stadsdichters. Deze vindingrijke woordkunstenaar zal de avond openen Muziek zal er onder andere zijn van Anne-Fay Kops die in een ontdekkingsreis naar haar verleden, naar de geschiedenis van haar voorouders ervaringen en verhalen samen liet komen in gevoelige songs. Utrechtse makers delen deze avond hun visie op vrijheid. 

er is meer
Muziek
van de Utrechtse Vocal Group Twelve en harpist Doriene Marselje. Een panelgesprek met Gershwin Bonevacia, Mohamed Yusuf Boss, Anne-Fay Kops en host Dione Verwey over de naschokken van de geschiedenis en hoe deze doorwerken in het heden en de toekomst. Maar ook een interactieve journey naar vrijheid en optredens van jonge DOX Club-performers. De avond sluiten we af met een hapje, drankje en beats van DJ Lucy Love. Herdenk je 4 mei met ons mee? 
 
Theater Na de Dam 
Het programma ‘We geven het door’ is onderdeel van het landelijke initiatief Theater Na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers uit het hele land zich in om deze dag extra betekenis te geven.  

  • makers en spelers

    Regie en programma Timothy de Gilde en Katy Streek Host Dionne Verwey Performers Melvin Fraenk, Revé Terborg, Noah van der Burgt, Marieke Giebels, Jatou Sumbunu, Juan Zyad Cast DOX Club Mohamed Yusuf Boss, Katy Streek &  DOX Club performers Laisy Soleny de Andrade Rodrigues, Hanneke de Brabander, Zora de Dreu, Chiara Jongepier, Pim Louf, Lea Manupassa, Irene Mommers, Maria Piël, Wessel Schaank, Lin-Si van Markestijn, Felix van Steenis Muziek Anne-Fay Kops & band (Marlon Francis en Elisha Amonoo-Neizer), harpist Doriene Marselje en Vocal Group Twelve (onder begeleiding van dirigent Tijs Krammer) Spoken word Gershwin Bonevacia DJ Lucy Love (Lucinda Wessels) Installatie Alejandra Silva Coproductie DOX & Theater Utrecht in samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht en Theater Na de Dam.

    .

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]