Maas theater en dans & ROSE stories - The Ozard of Wizz (Jaap Scheeren) CAMPAGNEBEELD.jpg

The Ozard of Wiz 9+

Maas theater en dans | ROSE stories

Blauwe Zaal
Lente-uitjes Toneel

Kleurrijke reis beyond the rainbow brengt een ode aan diversiteit

Je kijkt zo vaak je kan steeds dezelfde film. Je ademt, eet en leeft het verhaal. Je bent tegelijkertijd een vogelverschrikker, een heks, een leeuw, een blikken man, een tovenaar die geen tovenaar is en toto de hond. Je danst als Michael Jackson, je huilt als Diana Ross en speelt in je eentje de hele wereld van Oz. Je springt van de hak op de tak en beweegt zonder regels. En dat allemaal in de veiligheid van je eigen kamer. Maar dan groei je op en moet je dealen met de echte wereld en alle vooroordelen, regels en hokjes die daar bij horen. Want het is niet de bedoeling dat je je als jongen met meisjes identificeert. Of andersom. Of daartussenin. Toch?

Want wat als je nergens bij hoort, omdat je niet de persoon bent waar iedereen op had gehoopt? Je wenst jezelf weg en op magische wijze word je opgetild door een tornado en beland je in een wereld vér voorbij de regenboog.

In The ‘Ozard of Wiz’ keren 7 bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd voor de schaamte. Allemaal hopen te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: een thuis, moed, hersenen en een hart.

credits
concept en regie: René Geerlings, performers: Ayrton Fraenk, Romy Rockx, Reinier van Harten, Art Srisayam, Danijel Petrovic, Marie-Léa Morales en Laurien Riha, choreografie: Guilliano Pinas, dramaturgie: Merel Heering, composities: Reinier van Harten, campagnebeeld: Jaap Scheeren, www.maastd.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]