Red. The Sorrows of Belgium III: Hellhole

NTGent | Luk Perceval

Grote Zaal
Toneel

Het derde en laatste hoofdstuk in 'The Sorrows Of Belgium', de theatertrilogie waarin Luk Perceval inzoomt op de donkerste bladzijden van de Belgische geschiedenis. 

Op dinsdag 22 maart 2016 werd België het slachtoffer van terrorisme op grote schaal. Zelfmoordterroristen lieten op de luchthaven van Zaventem twee bommen ontploffen, en ook in de metro van Brussel was er een explosie. Bij de aanslagen vielen 35 doden en 340 gewonden. De daders waren teruggekeerde Syriëstrijders van terreurgroep IS. Ze gebruikten spijkerbommen om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. De terroristen waren gelinkt aan de aanslagen in Parijs van november 2015. "Ons land wordt geconfronteerd met een zware beproeving", zei premier Charles Michel. Uit medeleven werden de Brandenburger Tor in Berlijn en het Paleis op de Dam in Amsterdam tijdelijk in de Belgische driekleur gehuld. 

Veeleer dan een reconstructie van de feiten is 'Red'  een studie van geweld: wat gaat er vooraf aan een terroristische aanslag? Welke narratieve zijn dominant, en al zeker in de media? Op welke gewelddadige grond is het westen gebouwd, generatie na generatie?  

  • credits

    regie: Luk Perceval, tekst: Michael Bijnens, spel: Bert Luppes, Dahlia Pessemiers-Benamar, Farid Bouzenad, Lisah Adeaga, Maria Shulga, Oscar Van Rompay, Peter Seynaeve, Roberto Jean, Valéry Warnotte, foto: Michiel Devijver, www.ntgent.be

     

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]