Spinvis & Saartje Van Camp - Neveldieren (Spinvis) 2.jpg

Neveldieren

Spinvis & Saartje Van Camp

Grote Zaal
Muziek

Eigenzinnig theaterconcert tussen waan en werkelijkheid

Spinvis is een van de eigenzinnigste en veelzijdigste artiesten in het Nederlandse poplandschap. Hij ontving diverse prijzen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Johnny van Doornprijs en de Gouden Notekraker.

Samen met Saartje Van Camp wekt hij in bekende en nieuwe Spinvisliedjes de mythologische neveldieren tot leven. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier?

• Bekijk hier het optreden dat Spinvis en Saartje Van Camp verzorgden in 'Tijd voor Max'.

credits
zang, gitaar, toetsen, koto, samples en drums: Spinvis, zang, cello, toetsen, erhu en samples: Saartje Van Camp, geluid en beeldtechniek: Niels Jonker, beeld: Spinvis, www.spinvis.nl

 • Een avond die schitterde met de schoonheid van tedere wijsheid.

  de Volkskrant over het theaterconcert ‘Trein/Vuur/Dageraad’ -
 • Unieke stem in Nederlandse popmuziek.

  NRC Handelsblad over het theaterconcert ‘Trein/Vuur/Dageraad’ -
 • Spinvis betovert, ontroert en hypnotiseert op onnavolgbare wijze.

  8Weekly over het theaterconcert ‘In Werkelijkheid’ -
 • De liedjes zijn met nóg meer zorg aangekleed dan voorheen. (…) Een nieuwe Spinvis, dat is heel goed nieuws. Het oeuvre dat Erik de Jong onder die naam heeft opgebouwd, kent sinds hij in 2002 de popwereld verblijdde met het album ‘Spinvis’ eigenlijk geen enkel minpuntje.

  de Volkskrant over het album ‘7.6.9.6.’ -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]