Diederik van Vleuten - Moedig Voorwaarts (Bob Bronshoff) 4.jpg

Moedig Voorwaarts

Diederik van Vleuten

Grote Zaal
Cabaret

“Een theatersolo als deze moet gespeeld en gezien worden” - Theaterkrant

Het leven voltrekt zich terwijl we andere plannen maken. Diederik van Vleuten zou met een theatercollege door het land trekken. Maar er kwam iets tussen waar hij niet omheen kon. Een klein schriftje, het handschrift van zijn moeder en die ene zin: ‘Alles wat ooit normaal was, was in een klap voorbij’. ‘Moedig Voorwaarts’ gaat over de vraag in hoeverre gebeurtenissen die zich afspeelden in het verleden doorwerken in de generaties die erna kwamen. Een avond vol aangrijpende verhalen, met prachtige muziek en evenveel om over na te denken als onbekommerd om te lachen. “Magistraal verteld en strak gecomponeerd verhaal.” (NRC Handelsblad ****) Reprise.

credits
tekst en spel: Diederik van Vleuten, regie: Berend Boudewijn, foto: Bob Bronshoff, www.diederikvanvleuten.nl

  • Sublieme verteller Van Vleuten ontroert met ode aan zijn moeder. (…) In ‘Moedig voorwaarts’ toont Van Vleuten zich opnieuw een geschiedenisdocent, cabaretier en meesterverteller ineen. (…) Met een magistraal verteld en strak gecomponeerd verhaal toont hij hoe hardnekkig spoken uit het verleden kunnen zijn.

    NRC Handelsblad -
  • De combinatie van souplesse en diepgang, historisch bewustzijn en persoonlijke levensherinneringen is Van Vleuten’s indringende theaterstijl. (…) Als geen ander weet hij familiegeschiedenis in te bedden in het grotere geheel van de wereldgeschiedenis. (…) Een theatersolo als deze moet gespeeld en gezien worden.

    Theaterkrant -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]