beeld1.jpg

Lust (luxuria)

A Bite at the Opera

Zindering
Muziek Opera Foodprogramma

A Bite At The Opera laat zich verleiden door de 7 hoofdzonden. Geen traditionele operavoorstelling, maar een afwisselende avond waarin de zang en het menu samen een verhaal vertellen. Culinair muziektheater dat zich op verschillende plekken in de Stadsschouwburg afspeelt. Zindering produceert deze avonden zelf in samenwerking met regisseur Koen van Etten.

Na de zonde Hoogmoed is het vanavond de beurt aan Luxuria, oftewel wellust. Verleiding, begeerte en hartstocht kunnen allesverslindend zijn. In de kern puur egoïsme, zoals bij de libertijnse Markies de Sade. Minder gevaarlijk maar evengoed verscheurend heeft de wellust een glansrol in de film Moulin Rouge! Ook in Puccini’s opera Tosca spelen liefde en macht een gevaarlijk spel waarbij niemand ongeschonden blijft. Wie durft het aan om zijn geliefde vanavond mee te nemen? We gaan het vuurtje flink opstoken!

meer hoofdzonden
Hoogmoed (4 juli 2022)
Jaloezie (13 april 2023)
Woede (16 juni 2023)

foto: Dorien Hein

  • de 7 hoofdzonden

    De oorsprong van de 7 Hoofdzonden gaat terug tot de Oude Grieken. In alle eeuwen die volgden, waren ze voer voor de kunsten, filosofie en psychologie. Een onuitputtelijke bron van inspiratie die ons confronteert met onze eigen (on)deugden en tekortkomingen. Van pijnlijk harteloos tot schaamteloos genieten. Kortom, smakelijke ingrediënten voor een nieuwe serie ‘bites’. Met 'A Bite At The Opera' eren, begaan en bevragen we vijf van de zeven zonden. Een culturele en theatrale ontdekkingsreis langs de schaduwkanten van de mens.
    Zindering produceert deze avonden zelf in samenwerking met regisseur Koen van Etten.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]