Lokroep

Stichting Nanoek

Blauwe Zaal
Musical

Theatraal onderzoek naar machtsstructuren in menselijke verhoudingen

Lokroep gaat over de complexiteit van menselijke verhoudingen en machtsstructuren. waardoor relaties zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen, maar juist ook kunnen ontsporen en leiden tot machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag.

Anouk Beugels daagde verschillende theatermakers uit om onder begeleiding van professionals scènes en muziek te schrijven rondom deze thematiek. We komen terecht in de meest uiteenlopende situaties, waarvan we het begin en de afloop zien. In iedere scène worden we geconfronteerd met andere machtsverhoudingen en affectieve relaties tussen de verschillende personages. Iedere scène heeft een bij de inhoud passende eigen speel- en muziekstijl. 

“Waar in het verleden vaak nadruk werd gelegd op het concrete fysieke contact en het machtsmisbruik, legt dit project juist de nadruk op het in kaart brengen van ‘het systeem’ en het onderzoeken welke personen welke rollen spelen.” –  Anouk Beugels.

credits
regie en concept: Anouk Beugels, teksten: Elisabeth van Nimwegen, Amanda Payne, Marijn Bellaard, Lisse Knaapen, componist: Job Greuter, foto: Rob de Haan, www.anoukbeugels.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]