Licht_2.jpg

Licht

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Maximapark
Toneel

De meest oogverblindende theaterervaring van het jaar

Op een betoverende locatie in het 900 jaar oude Utrecht bouwen we (het NUT) een gigantische overdekte sterrenhemel. Hier spelen we Licht, een zintuigelijke theaterervaring over ons verlangen naar inzicht en onze angst voor het donker. Hier gaan we samen aan tafel voor gebroken brood, hartverwarmende soep, nectar en ambrozijn en na afloop genieten we van duizend-en-een suikerfeestelijke zoetigheden. Première 27 oktober. 

nb: Wanneer u kaarten koopt voor deze voorstelling worden uw gegevens gedeeld met het Nieuw Utrechts Toneel.

  • lichttovenaar Uri Rapaport

    Licht is het documentaire sprookje over de ogen van Uri Rapaport. Uri is lichtontwerper, volgens sommige de beste van Nederland. Niet voor niets noemt men hem de lichttovenaar. Bij een tragisch incident raken zijn ogen beschadigd. Om te herstellen moet hij gedwongen een tijd in het duister doorbrengen. Theatermaker Greg Nottrot neemt hem mee op een bedevaart naar de bron van het licht. Het wordt een hallucinante trip door de geschiedenis van het licht, op zoek naar een god die hen kan redden. 

    Lichtontwerper Uri Rapaport, theatermaker Greg Nottrot en choreograaf Jasper van Luijk creëren een choreografie van licht waarin ze een magisch realistische geschiedenis vertellen over ons verlangen naar licht en onze angst voor het duister. Een avondvullende gebeurtenissen inclusief een heerlijk driegangendiner. Theater over de toekomst van God(en), de wetenschap en de waarheid.

  • makers en spelers

    concept: Greg Nottrot, Uri Rapaport, lichtontwerp en spel: Uri Rapaport, regie en spel: Greg Nottrot, choreografie: Jasper van Luijk, dans: ntb, partners: Stadsschouwburg Utrecht, SHIFFT Utrecht, campagnefoto: Jeannette Slütter • het-nut.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]