l'Homme Rare-2@Ruben-Pioline.jpg
L'Homme Rare-4 @RubenPioline.jpg
L'Homme Rare-3@Ruben-Pioline.jpg

L'Homme Rare

Nadia Beugre

Blauwe Zaal
Afrovibes Dans

Een provocerende choreografie met golvende bekkens als middelpunt

In ‘L’Homme Rare’ stelt choreograaf Nadia Beugré uit Ivoorkust gender centraal. Geamuseerd vraagt ze zich af waarom mannen zich vaak ongemakkelijk voelen als zij dansbewegingen maken die als ‘typisch vrouwelijk’ te boek staan. Komt je mannelijkheid in gevaar door te zwaaien met je billen, heupen of bekken? Wie of wat bepaalt de begrippen mannelijk en vrouwelijk en hoe beïnvloeden die onze manier van kijken? In L’Homme Rare brengt Beugré vijf hooggehakte dansers samen, schaars gekleed en soms naakt, die getraind zijn in verschillende dansstijlen.

voorprogramma: Moving Beyond 2.0
Artistieke uitwisseling tussen de Zuid-Afrikaanse choreograaf  en performer Kwanele Finch Thusi en jonge Nederlandse dansers en performers uit Utrecht en Rotterdam (meer info hieronder)

nagesprek en dj
Na afloop is er een nagesprek met de choreografe. De avond wordt feestelijk afgesloten met een DJ (de naam wordt later bekend gemaakt).

 • Moving Beyond 2.0: Artists in Residency

  Artistieke uitwisseling tussen de Zuid-Afrikaanse choreograaf  en performer Kwanele Finch Thusi en jonge Nederlandse dansers en performers uit Utrecht en Rotterdam. Zij werken vanuit verschillende disciplines en verschillende culturele achtergronden maar laten zich niet weerhouden door scheidslijnen tussen disciplines en culturen. Ze overschrijden deze en brengen ‘rapture en rupture’, spanning en vervoering samen in cross-over vormen. Deze internationale uitwisseling krijgt de vorm van een Artists in Residency, genaamd ‘Moving Beyond 2.0’, een voortzetting van Moving Beyond uit 2021. Dit jaar onder artistieke leiding van de Zuid-Afrikaanse choreograaf/performer Kwanele Finch Thusi en Marjorie Boston. 

  credits
  choreografie/regie: Kwanele Finch Thusi, dansers/performers: (nog niet bekend)

 • Afrovibes 2022 – RUPTURE | RAPTURE

  Het is de spanning tussen ontmoeting en ontwrichting die Afrovibes dit jaar op de voorgrond plaatst. Een spanning die in het werk van actuele Afrikaanse kunstenaars bijna tastbaar is en leidt tot een zekere verscheurdheid. Diezelfde spanning levert ook werk vol verrukking op waar het plezier van de ontmoeting met de ander van afspat.

  Het programma focust dit jaar op makers en kunstenaars uit West Afrika en op Afrikaanse makers in Europa. Artistiek leider Jay Pather en programmeur Marjorie Boston zijn er in geslaagd een bijzonder programma samen te stellen met dans, theater, spoken word, muziek, mode, videowerk en beeldende kunst, dat de diversiteit en kracht van verandering in het Afrikaanse continent laat zien.

 • credits

  choreografie: Nadia Beugré, m.m.v Faustin Linyekula, dans: Lucas Nicot, Vadel Guei, Daouda Keita, Nadim Bahsoun, Marius Moguiba, foto: Ruben Pioline, www.afrovibes.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]