borduren 7.jpg
borduren 3.jpg
borduren 8.jpg

Let's grow flowers not walls

Jolanda Schouten, Desireé Hammen en vele anderen

Borduurmanifestatie met masterclass & workshop

Let’s grow flowers not walls is een groeiend community borduurproject onder leiding van beeldend kunstenaar Jolanda Schouten waarbij mensen uit alle windstreken samen borduren aan een serie grote tuintapijten.

Op 8 maart, internationale vrouwendag, leggen we samen de laatste hand gelegd aan een bijzonder geborduurd bloementapijt. De basis vormt een rol, van 9 meter bij 60 cm, antiek linnen geweven van Hollands vlas met een basisschildering door kunstenaar Jolanda Schouten (die vanaf 2 maart exposeert in de schouwburg). Op deze schildering wordt geborduurd. De schildering van de bloemen past bij het seizoen en is geïnspireerd op het antieke Perzisch tapijt waarop vaak de ideale tuin verbeeld wordt. Topborduurster Desireé Hammen begeleidt hierbij in een speciale Masterclass. Desireé heeft naast haar kunstopleiding een opleiding gevolgd bij de prestigieuze Haute borduurschool Lessage (Chanel) in Parijs.

Neem de kinderen mee want ook is er een Kinderborduurtafel. Deze wordt georganiseerd en begeleid door Ghadir Aghbari en Caitlin Chong. Het uiteindelijke resultaat waar sinds september door meer dan 150 mensen aan is gewerkt wordt rond 17.00 uur gepresenteerd.

programma
13.00 Inloop en start
13.15 Masterclass Desireé Hammen
16.15 Samen Afronden bloementapijt
17.00 Feestelijke presentatie bloementapijt

  • meer informatie

    Let’s grow flowers not walls is een groeiend community borduurproject onder leiding van beeldend kunstenaar Jolanda Schouten waarbij mensen uit alle windstreken samen borduren aan een serie grote tuintapijten. Met draden vertellen we verhalen. Borduursteken hebben een geschiedenis en betekenis die verbonden zijn aan je cultuur, je identiteit, aan wat je van je moeder of je oma geleerd hebt. Door samen een tuintapijt te maken, bouwen we aan een community van bewoners uit Utrecht; oude en nieuwe bewoners! Jolanda begon in 2021 met een klein vierdaags kunstproject FLOWERBOMB met kinderen in het AZC Utrecht. Snel werd dit project overgenomen door hun moeders en hun vriendinnen is gaan groeien. Nu vieren we op Internationale Vrouwendag het plezier van samen maken, de verhalen van alle medeborduursters, de kennis van borduursteken, de vriendschappen die ontstaan zijn tussen nieuwe en oude Utrechters.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]