LGW21 - Melanie Marsman-klein.jpg

Le Guess Who?

Grote Zaal
Le Guess Who? Muziek

A Celebration of Sound op een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld

Met als ondertitel A Celebration of Sound is Le Guess Who? een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Het festival presenteert artiesten en geluiden die op andere podia nauwelijks te zien en horen zijn. De 15e jubileumeditie vindt plaats van 10 t/m 13 november 2022 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Gastcuratoren dit jaar zijn de experimentele indiegroep Animal Collective, West Coast hiphop trio clipping. en het Londense underground collectief CURL (met o.a. Mica Levi).

tickets
Vierdaagse passe-partouts voor Le Guess Who? 2022 kosten € 158,00; dagkaarten zijn verkrijgbaar voor € 58,00 (incl. servicekosten) via leguesswho.nl/tickets.

foto: Melanie Marsman

 • programma donderdag 10 november

  Op donderdag 10 november vind je op het programma o.a. Low, de groep die al tientallen jaren de mogelijkheden van de rockmuziek herdefinieert; het Rotterdamse Rats on Rafts presenteert een eenmalig optreden dat hun nieuwste album tot leven brengt met een multidisciplinaire show met video, theater en dans; de inheemse Ainu-muzikant OKI; gitarist en Tortoise-lid Jeff Parker, een van de meest veelzijdige en innovatieve componisten van hedendaagse muziek; Dykegeist, een nieuw choreografisch werk van de Britse performancekunstenaar Eve Stainton met livemuziek van Mica Levi; en Groupe RTD, de nationale staatsband van Djibouti die bestaat uit jong talent naast oude meesters.

 • programma vrijdag 11 november

  Op vrijdag 11 november vind je op het programma o.a. het Londense underground collectief CURL (Mica Levi, Coby Sey & Brother May); het uit Tokyo afkomstige experimentele hiphop trio Dos Monos; de ambient/jazz van het Duitse Bohren & der Club of Gore; de familiegroep The Staples Jr. Singers, wiens album 'When Do We Get Paid' uit 1975 recentelijk opnieuw werd uitgebracht door David Byrne’s Luaka Bop label, treden voor het eerst in 40 jaar live op, en voor het eerst ooit buiten de Mississippi Delta; de Palestijnse artiest, rapper en producer Bint7alal; de Londense, opkomende indieband Dry Cleaning; de uit Detroit afkomstige, in Berlijn woonachtige Laurel Halo; West Coast hip hop trio en festivalcurator clipping.; en de uit Chicago afkomstige Jana Rush, wiens werk het best te omschrijven is als een meesterlijke elektronische achtbaanrit.

 • programma zaterdag 12 november

  Op zaterdag 12 november vind je op het programma o.a. de mysterieuze, Zweedse experimentele rockgroep Goat; Japanse underground legende Keiji Haino; muzikant en dichter Moor Mother in samenwerking met rapper billy woods; het Tsjechische duo Irena & Vojtěch Havlovi, bestaande uit twee altviolisten; Kinshasa's KOKOKO!, die de harde, maar explosief creatieve realiteit van de Congolese stad soundtrackt; de spaarzame en verhalende composities van de Britse muzikant en actrice Keeley Forsyth; de Oostenrijkse componist en saxofonist Muriel Grossman, samen met haar veelgeprezen kwartet; en Slauson Malone 1, die invloeden uit hiphop en jazz samenbrengt om onderwerpen binnen het zwarte politieke denken uit te dragen.

 • programma zondag 13 november

  Op zondag 13 november vind je op het programma o.a. meesterpianist en anti-apartheid activist Abdullah Ibrahim (voorheen Dollar Brand) uit Kaapstad met een betoverende solo piano-performance; experimentele rockband en festivalcurator Animal Collective; experimentele rockgroep Horse Lords uit Baltimore; Liv.e, een rijzende ster in lo-fi en avant-garde R&B; DJ en producer upsammy samen met multidisciplinaire artiest Sjoerd Martens voor een live A/V performance; de Noorse avant-gardeband Supersilent; Tokyo tribal-psych trio Kuunatic; rap trio Injury Reserve uit Phoenix; en de Catalaanse Maria Herlop, die samen met Le Guess Who? alumni Tarta Relena optreedt.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]