Laura H.

Theater Oostpool

"Meerduidige toneelavond over ongemak en objectiviteit" - NRC ****

In 2016 ontsnapt de jonge Nederlandse Laura H. met haar twee kinderen uit het kalifaat. Na haar vrijlating sprak schrijver en journalist Thomas Rueb meer dan 150 uur met Laura en reisde af naar Koerdistan en Irak om haar verhaal te reconstrueren. Een aangrijpend en soms ongelooflijk relaas, dat door Oostpool werd bewerkt tot een indrukwekkende theatervoorstelling (selectie Nederlands Theater Festival 2021) die nu wordt hernomen.

‘Laura H.’ is geen geromantiseerd verhaal, maar een stuk dat toont hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en bestempeld worden als nationaal terrorismerisico. Reprise.

• kijkwijzer: advies 16+, in deze voorstelling komen scenes voor met fysiek en seksueel geweld.

Voorafgaand aan de voorstelling wordt er een interactieve inleiding georganiseerd, onder leiding van een educatiemedewerker van Oostpool. Hierbij krijgt het publiek achtergrondinformatie over de voorstelling (wat is een kalifaat ook alweer?), wordt er dieper ingegaan op het onderwerp, en filosofeert het publiek met elkaar over de thematiek.

credits
tekst: Thomas Rueb, bewerking: Anoek Nuyens, regie: Nina Spijkers, spel: Selin Akkulak en Tim Olivier Somer, dramaturgie: Madelon Kooijman, scènefoto's: Juliette de Groot, campagne foto: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong, www.oostpool.nl

  • interactieve inleiding

    Voorafgaand aan de voorstelling wordt een interactieve inleiding gepresenteerd door een educatiemedewerker van Oostpool. Je krijgt achtergrondinformatie over de voorstelling (wat is een kalifaat ook alweer?) en filosofeert met elkaar over de thematiek.

  • Is ze dader, slachtoffer, leugenaar? Het is ingewikkeld, willen de makers maar zeggen.

    de Volkskrant -
  • Met Laura H. laat Oostpool zien dat je zelfs, of misschien wel juist, over een ‘kalifaatmeisje’ een voorstelling kunt maken.

    De Groene Amsterdammer -
Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]