Komt een vrouw bij de dokter

Korthals Stuurman Theaterbureau

Grote Zaal
Toneel

Kluuns aangrijpende liefdesgeschiedenis met de dood op de hielen

De bestseller verscheen in 2003, de succesvolle filmbewerking volgde in 2009 en nu is er de theaterbewerking van de aangrijpende liefdesgeschiedenis ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Hierin wordt de liefde van een stel tot het uiterste getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan. Het gaat Stijn (Xander van Vledder) voor de wind, totdat de liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, vlucht hij in overspel en het nachtleven. Een mooie cast speelt deze voorstelling over hufterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en de moed erin houden met humor, maar vooral over liefde als de dood nadert.

 • inleiding door Marie Louise Stheins

  over de inleiding
  De inleiding gaat in op het maakproces van de voorstelling. Hoe is van deze roman een theatertekst gemaakt? Welke keuzes hebben de regisseur en de bewerker gemaakt? Ook zal het gaan over hoe de acteurs het maken van deze voorstelling hebben beleefd. En er zal worden ingegaan op de thematiek van de voorstelling: liefde, schofterigheid, schuldgevoelens en afscheid nemen.

  over de inleider
  De inleiding wordt verzorgd door Marie Louise Stheins, één van de actrices van 'Komt een vrouw bij de dokter'. Ze speelde bij verscheidene toneelgezelschappen als Sater, Het Nationale Toneel, de Paardenkathedraal, Toneelgroep Maastricht en het Zuidelijk Toneel. Marie Louise Stheins vertolkte rollen in televisieseries als 'De fractie', 'Fenix', 'Harkum', 'Keizersvrouwen' en 'Zeven kleine criminelen'. Daarnaast speelde zij in films als 'Daglicht', 'Wat is dan liefde', 'Waldstille' en 'Mijn vader is een vliegtuig  '. In 2023 is zij te zien in de film 'De man uit Rome'. Marie Louise Stheins werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bij Korthals Stuurman speelde zij eerder in 'Karakter', 'Oom Wanja', 'De kleine zielen' en 'De tolk van Java'.

 • credits

  tekst: Kluun, bewerking: Koen Caris, regie: Ignace Cornelissen, spel: Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie de Brouwer en Marie Louise Stheins, foto: Piek, www.korthalsstuurman.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]