Kganya-3 .jpeg
Kganya -1.jpeg

Kganya

Lulu Mhlangeni

Blauwe Zaal
Afrovibes Dans

Een kleurrijke voorstelling over liefde en verraad, hoop en waarheid

Voor ‘Kgany’ (Licht) vond de Zuid-Afrikaanse choreografe Lulu Mhlangeni haar inspiratie in het coming-of-age verhaal van Maya Angelou ‘I Know Why the Caged Bird Sings’. De gekooide vogel schreeuwt om vrijheid, schreef Angelou. De drie dansende vogels in de choreografie van Mhlangeni zijn gekleed in felle primaire kleuren en laten zich opstellen in strakke rijen. Tot ze in opstand komen, hun opstelling verlaten, hun kostuums uittrekken en naar het licht dansen. Een kleurrijke voorstelling over liefde en verraad, hoop en waarheid.

nagesprek en dj
Na afloop is er een nagesprek met de choreografe. De avond wordt feestelijk afgesloten met een DJ (de naam wordt later bekend gemaakt).

credits
choreografie: Lulu Mhlangeni, dans: Ipeleng Merafe, Khaya Ndlovo, Lulu Mlangeni, Momo Matsunyane, www.afrovibes.nl

  • Afrovibes 2022 – RUPTURE | RAPTURE

    Het is de spanning tussen ontmoeting en ontwrichting die Afrovibes dit jaar op de voorgrond plaatst. Een spanning die in het werk van actuele Afrikaanse kunstenaars bijna tastbaar is en leidt tot een zekere verscheurdheid. Diezelfde spanning levert ook werk vol verrukking op waar het plezier van de ontmoeting met de ander van afspat.

    Het programma focust dit jaar op makers en kunstenaars uit West Afrika en op Afrikaanse makers in Europa. Artistiek leider Jay Pather en programmeur Marjorie Boston zijn er in geslaagd een bijzonder programma samen te stellen met dans, theater, spoken word, muziek, mode, videowerk en beeldende kunst, dat de diversiteit en kracht van verandering in het Afrikaanse continent laat zien.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]