Jihad van Liefde

Mohammed Azaay & Amsterdams Andalusisch Orkest

Blauwe Zaal
Toneel

Aangrijpend verhaal over liefde, pijn en verzoening

‘Jihad van Liefde’ is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri - opgetekend door David Van Reybrouck - die in 2016 zijn vrouw verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Acteur Mohammed Azaay kruipt in de huid van een gewone man die, getroffen door het noodlot, zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en verzoening, die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. “Schitterende mengeling van diep rouwbeklag, opflakkerende woede en intense loutering.” (de Volkskrant ****)

credits
script: Sarah Ringoet, naar het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, regie: Eran Ben Michaël, spel: Mohammed Azaay, muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest, foto’s: Casper Koster, Jesse Budel, www.jihadvanliefde.nl

  • Kippenvel trekt meteen van schouders naar hals. De acute ademloze stilte van de verteller doet je fysiek ervaren hoe verschrikkelijk plotseling, midden in het volle leven, onheil kan toeslaan. (…) In de bewerking van Sarah Ringoet en de regie van Eran Ben-Michaël is het een theaterdocument geworden, dat je recht in het hart treft.

    Trouw -
  • Schitterende mengeling van diep rouwbeklag, opflakkerende woede en intense loutering.

    de Volkskrant -
  • Een aangrijpend portret van rouw en liefde (…) Prachtig is de inbreng van drie muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest. (…) Haat en verdriet omzet in een verhaal van liefde. (…) Dat verhaal is groots.

    NRC Handelsblad -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]