beeld2.jpg

Jaloezie (invidia)

A Bite at the Opera

Zindering
Foodprogramma Opera Muziek

A Bite At The Opera laat zich verleiden door de 7 hoofdzonden. Geen traditionele operavoorstelling, maar een afwisselende avond waarin de zang en het drie-gangen-menu samen een verhaal vertellen. Culinair muziektheater dat zich op verschillende plekken in de Stadsschouwburg afspeelt. Zindering produceert deze avonden zelf in samenwerking met regisseur Koen van Etten.

Vanavond is de beurt aan Invidia, ofwel jaloezie. Het obsessieve verlangen naar datgene wat van een ander is… een zonde die het slechtste in ons naar boven kan halen. Maar jaloezie kan ook ongekende krachten opleveren. Ons tot uitzonderlijke prestaties en daden opzwepen. Onze duistere zelfkant heeft wel degelijk ook iets te bieden. Niet in het minst een verrukkelijk leidmotief voor tal van opera’s.

meer hoofdzonden
Hoogmoed (4 juli 2022)
Lust (7 maart 2023)
Woede (16 juni 2023)

foto: Dorien Hein

  • de 7 hoofdzonden

    De oorsprong van de 7 Hoofdzonden gaat terug tot de Oude Grieken. In alle eeuwen die volgden, waren ze voer voor de kunsten, filosofie en psychologie. Een onuitputtelijke bron van inspiratie die ons confronteert met onze eigen (on)deugden en tekortkomingen. Van pijnlijk harteloos tot schaamteloos genieten. Kortom, smakelijke ingrediënten voor een nieuwe serie ‘bites’. Met A Bite At The Opera eren, begaan en bevragen we vijf van de zeven zonden. Een culturele en theatrale ontdekkingsreis langs de schaduwkanten van de mens.
    Zindering produceert deze avonden zelf in samenwerking met regisseur Koen van Etten.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]