Hänsel und Gretel

Nederlandse Reisopera

Grote Zaal
Opera

Humoristische en meeslepende fantasy-opera voor iedereen vanaf tien jaar

De Nederlandse Reisopera bewerkt het bekende sprookje van Hans en Grietje tot een humoristische fantasy-opera voor iedereen vanaf tien jaar. Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld? 

magische muziek van Engelbert Humperdinck
In sprookjes wint het goede altijd van het kwade en in de hartverwarmende feelgood-opera Hänsel und Gretel van de Nederlandse Reisopera is dat niet anders. De dappere Hans en Grietje verdwalen in een bos, maken een spannende vliegreis op een zwaan en treffen de – hilarische – Knusperhexe aan in een verlaten pretpark. De prachtige muziek van Engelbert Humperdinck zit vol met volkswijsjes en spreekt jong en oud aan.

NB: De opera wordt gezongen in het Duits en is met de Nederlandse boventiteling goed te volgen voor kinderen vanaf 10 jaar.

•  kijk hier naar de mini-docu over het repetitieproces

  • credits

    muziek: Engelbert Humperdinck, tekst: Adelheid Wette-Humperdinck, naar het gelijknamige sprookje uit ‘Kinder und Hausmärchen’ van de gebroeders Grimm, muzikale leiding: Karel Deseure, regie: Paul Carr, met: Eddie Wade, Anna-Maria Dur, Dorottya Láng, e.v.a., m.m.v. Noord Nederlands Orkest, Reisopera Kinderkoor en Consensus Vocalis, foto: Marco Borggreve, www.reisopera.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]