Toneelgroep Oostpool I Hadewych Minis - Girl and Boys (Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong) 4.jpg
Toneelgroep Oostpool I Hadewych Minis - Girl and Boys (Joris van Bennekom) 5.jpg

Girls and Boys

Toneelgroep Oostpool | Hadewych Minis

Grote Zaal
Toneel

“Koude rillingen” - De Telegraaf ****

“Een hartverscheurend verhaal, briljant gespeeld door Hadewych Minis”, schreef Trouw in een vijfsterrenrecensie na de première van ‘Girls and Boys’. Deze veelgeprezen monoloog van Dennis Kelly uit 2018 begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie. Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Maar al snel neemt hun bestaan een verontrustende wending.

Regisseur Daria Bukvić regisseert de theatrale noodkreet over mannelijk geweld, Minis maakt er een schitterende onewomanshow van.

Hadewych Minis genomineerd voor een Theo d’Or
Uit het juryrapport (Theo d’Or): “Hadewych Minis toont een weergaloze veelzijdigheid in deze rol, van vrouw op de toppen van geluk tot machteloze toeschouwer in haar eigen verhaal. Het is een verhaal dat helaas verteld moet worden en het publiek mag zich gelukkig prijzen dat Minis dat op deze manier op zich neemt.”

credits
tekst: Dennis Kelly, vertaling: Han van Wieringen, regie: Daria Bukvić, spel: Hadewych Minis, muziek: Wilko Sterke, foto: Joris van Bennekom, www.toneelgroepoostpool.nl

 • Een hartverscheurend verhaal, briljant gespeeld door Hadewych Minis.

  Trouw -
 • Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić.

  De Volkskrant -
 • Het razend knappe van dit uitstel van emoties (…) is dat er een vrouw staat die de aanval op haar bestaan heeft gepareerd.

  NRC Handelsblad -
 • Hoe Hadewych Minis zo’n groot drama, zonder enig effectbejag brengt: koude rillingen.

  De Telegraaf -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]