Gevechten en metamorfosen van een vrouw

ITA

“Heebink en Mardo spelen hartveroverend” - de Volkskrant

De Franse schrijver Édouard Louis geeft in zijn romans een stem aan mensen die zelden in de literatuur en op het toneel aan bod komen. Het startpunt van ‘Gevechten en metamorfosen van een vrouw’ was een foto van zijn moeder als een twintigjarige, gelukkige vrouw vol hoop en dromen. De schrijver kent zijn moeder echter alleen maar als diep ongelukkig, gevangen in een routineus leven als huisvrouw. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Het stuk neemt ons mee in haar gevechten om zich te bevrijden van een dominante mannenwereld. 

kijk mee achter de schermen
lees hier het digitale programmaboekje

credits
tekst: Édouard Louis, regie, vertaling en bewerking: Ivo van Hove, spel: Marieke Heebink en Majd Mardo, scenografie en licht: Jan Versweyveld, kostuumontwerp: An d’Huys, muziek: George Dhauw, foto: Jan Versweyfeld, www.ita.nl

  • Wondermooie vertolking van Heebink, die hiervoor zeker een – zoveelste – nominatie voor de Theo d’Or (beste theateractrice) in de wacht zal slepen.

    De Standaard -
  • De acteurs weten in enkele verstilde scènes de onderliggende kwetsbaarheid van de personages te vinden. Vooral Heebink doet dat magistraal: in haar rol traceert ze met grote precisie de ontwikkeling van een vrouw die ondanks decennia van liefdeloosheid toch nooit gebroken is.

    NRC Handelsblad -
Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]