Toneelgroep Jan Vos - FORTUYN (Yosoy Video) 2.jpg

FORTUYN

Toneelgroep Jan Vos

Douwe Egbertszaal
Toneel

Een wrange komedie over een opstand aan de Maas

De wrange komedie ‘FORTUYN’ voert ons naar het jaar 2001. Er broeit iets in Rotterdam. Terwijl PvdA-lijsttrekker Ans Lindenboom zich op het stadhuis opmaakt voor de verkiezingen, komt een clubje ontevreden Rotterdammers bij elkaar. Zij kunnen de malaise waarin hun stad verkeert niet langer aanzien, zijn het geloof in het stadsbestuur volledig kwijt en richten Leefbaar Rotterdam op. Lindenboom zet alle zeilen bij, maar tot haar verbijstering weten de nieuwkomers de PvdA met groot gemak van de troon te stoten. “Een interessant, knap geacteerd drama waarin de opmars van Pim Fortuyn van diverse kanten wordt belicht.” (EW Magazine)

credits
tekst: Tjeerd Bischoff, regie: Jeroen van den Berg, spel: John Buijsman, Trudi Klever, Rabbi Jallo, José Kuijpers, Yahya Gaier, Dimme Treurniet en Java Koot, componist: Jaap van Keulen, foto: Yosoy Video, www.toneelgroepjanvos.nl

  • De in twee helften opgedeelde draaischijf op het toneel staat mooi symbool voor de toegenomen polarisatie: we zien verschillende werelden op dezelfde grond, die elkaar nooit ontmoeten.

    NRC Handelsblad -
  • Tjeerd Bischoff besteedde in zijn theatertekst veel aandacht aan het toelichten van het gevoel van onveiligheid voor deze uiteenlopende personages.

    Theaterkrant -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]