LCF_finalistentour 2023_1920x1080_correctie.jpg

Finalistentour 2023

Leids Cabaret Festival

Blauwe Zaal
Cabaret

Ontdek de nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld

Sinds 1978 is het Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor aanstormend cabarettalent. Na het festival komen de finalisten van de meest recente editie bij ons de finaleavond integraal overdoen. Maar dan zonder de zenuwen van de eindstrijd. Kom kijken en oordeel zelf. Wie weet spot je de nieuwe Micha Wertheim, Najib Amhali, Paulien Cornelisse of Tim Fransen, die allen hun doorbraak op dit festival beleefden. 

www.bunkertheaterzaken.nl, www.leidscabaretfestival.nl

  • geannuleerd - lees waarom

    "Het Leids Cabaret Festival streeft ernaar om jonge cabaretiers die klaar zijn voor een volgende stap, te ondersteunen en ze dat laatste zetje te geven. Dat wil niet zeggen dat alle deelnemers een directe overstap maken naar een professionele carrière. Daarbij moet de overtuiging bestaan dat dit in potentie mogelijk is. 

    Voor deze editie zijn te weinig aanmeldingen ontvangen die aan deze voorwaarde voldoen. Daar zal corona zeker een rol in gespeeld hebben. De theaters, de open podia en de comedyclubs waren dicht. Daardoor hebben beginnende cabaretiers hun materiaal niet kunnen testen en finetunen. 

    We willen corona niet overal de schuld van geven. Ook de tijdgeest verandert. Daarom zullen we ons beraden op de functie van het Leids Cabaret Festival in deze tijd en hoe wij onze rol daarin zien. Cabaret in al zijn vormen, het begeleiden van talent, eigenzinnige types op onze kar laden; daar ligt onze bezieling. Dat zal zo blijven."

    Het Leids Cabaret Festival

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]