HNTjong - Erik of het klein insectenboek (Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong) CAMPAGNEBEELD.jpg
HNTjong - Erik of het klein insectenboek (Bas de Brouwer) 1.jpg

Erik of het klein insectenboek

HNTjong

Douwe Egbertszaal
Toneel

Beestachtig leuke, muzikale familievoorstelling vol dans en muziek

‘Erik of het klein insectenboek’ is een geremixte versie van de gelijknamige klassieker van schrijver Godfried Bomans. HNTjong maakt er een beestachtig leuke, muzikale familievoorstelling vol dans en muziek van, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een dag krimpt hij tot het formaat van een vlieg en belandt in stadspark de Wolleweide, een wonderlijke wereld waar het gedrag van de insecten verdacht veel lijkt op dat van mensen. Hij ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb.  Gaandeweg ontdekt Erik dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan hij zichzelf en de insecten redden?

voorstelling met audiodescriptie
Stichting Komt het zien! verzorgt een live audiodescriptie bij de voorstelling van vrijdag 30 december om 15:00 uur. Voor meer informatie, bezoek onze pagina over gebaren- en blindentolken.

  • credits

    tekst: Jibbe Willems, regie: Noël Fischer, regieassistent: Marjolein Polman, choreografie: Shailesh Bahoran, spel: Hein van der Heijden, Billy de Walle, Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Emma Vermeulen en Soumaya Ahouaoui, dans: Liam McCall, Deion Holwijn en Marchano Sarijoen, toneelbeeld: Thomas Rupert en Roos Veenkamp, danskostuums: Sacha Zwiers, video en animatie: Catharina Scholten, lichtontwerp: Uri Rapaport, muziek- en sounddesign: William Bakker, foto: Bas de Brouwer, campagnebeeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong, www.hnt.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]