Erik of het klein insectenboek 8+

HNTjong

Grote Zaal
Muziektheater Dans Toneel

Beestachtig leuke familievoorstelling vol dans en muziek

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse kerstproductie, deze keer met HNTjong en een aantal dansers van Illusionary Rockaz Company. ‘Erik of het klein insectenboek’ is een geremixte versie van Bomans’ klassieker over het fantasierijke jongetje Erik Pinksterblom. HNTjong maakt er een beestachtig leuke familievoorstelling van vol dans en muziek, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een dag krimpt hij tot het formaat van een vlieg en belandt in stadspark de Wolleweide, een wonderlijke wereld waar het gedrag van de insecten verdacht veel lijkt op dat van mensen. Hij ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan hij zichzelf en de insecten redden? Deze spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en met een geweldige cast is een must-see voor de hele familie.

ontdek een wereld van insecten
In de foyers kun je van alles ontdekken over verschillende insecten, zoals de wesp, de vlinder en het doodgravertje. Je kunt opdrachten doen en meer te weten komen over thema's die in de voorstelling terugkomen zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval. Ook kun je de expositie bekijken van Nimeto-studenten, die naar aanleiding van de voorstelling eigen werk maakten waarin vooral met schaalgrootte wordt gespeeld.

voorstelling met audiodescriptie
Stichting Komt het zien! verzorgt een live audiodescriptie bij de voorstelling van vrijdag 30 december om 15:00 uur. Voor meer informatie, bezoek onze pagina over gebaren- en blindentolken.

 • high tea in Mevr. Dudok - vanaf 13.00 uur

  Voor of na afloop van de middagvoorstelling kun je in Mevr. Dudok genieten van een heerlijke high tea. Naast (onbeperkt) thee serveren we: 

  • lekkere kleine taartjes van Holtkamp, waaronder chocoladetaart, lemon merengue en red velvet cake
  • diverse sandwiches met eiersalade, Stolwijker kaas en hummus (en natuurlijk ook chocolade-hazelnootpasta en pindakaas)
  • huisgemaakte quiches met geroosterde pompoen, cashewnootjes en feta
  • groente- of kaaskroketjes
  • kerstbrood
  • bonbons met sprinkhaan

  Een high tea kost € 18,50 voor volwassenen, € 12,50 voor kinderen.

 • kindermenu in Zindering

  Bij de avondvoorstellingen (21, 22 en 28 december) kun je vanaf 17.00 uur dineren in Zindering. Voor kinderen serveren we voor € 17,50 een apart driegangen-kindermenu. Bekijk hier alvast de menukaart.

 • credits

  tekst: Jibbe Willems, regie: Noël Fischer, regieassistent: Marjolein Polman, choreografie: Shailesh Bahoran, spel: Hein van der Heijden, Billy de Walle, Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Emma Vermeulen en Soumaya Ahouaoui, dans: dansers van IRC - Deion Holwijn, Marchano Sarijoen, Remses Rafaela, toneelbeeld: Thomas Rupert en Roos Veenkamp, danskostuums: Sacha Zwiers, video en animatie: Catharina Scholten, lichtontwerp: Uri Rapaport, muziek- en sounddesign: William Bakker

  scènefoto's: Bas de Brouwer, campagnebeeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong, www.hnt.nl

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]