Dubbel

Tineke Schouten

De 25ste show van topentertainer Tineke 
met nieuwe èn oude bekende typetjes, zoals Bep Lachebek.

Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk, we hebben het in Nederland met onze vrijheden en verworvenheden over het algemeen harstikke goed, maar blijf maar eens vrolijk als je alle ellende in de wereld om je heen tot je door laat dringen. Dat voelt best dubbel, toch?  Toch maakt Tineke er ook in haar 25ste show een feestje van, want vanavond is het leven mooi. Als vanouds laat ze je dubbelklappen van het lachen met splinternieuwe types vol menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie, gevoelige liedjes niet.

VSCD-oeuvreprijs
“Tineke Schouten zit al 40 jaar in het vak en is een unieke, vaste, constante factor in het Nederlandse theaterlandschap gebleken. Ze heeft maar liefst 25 voorstellingen gemaakt en met uitzondering van de afgelopen coronaperiode nooit een seizoen overgeslagen." Daarom ontving Tineke in december de VSCD Oeuvreprijs uit handen van bestuursvoorzitter Gea Zantinge en André van Duin. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) kent deze prijs toe aan een geweldige vakvrouw, de koningin van de typetjes, die met haar lange loopbaan een icoon in de Nederlandse theaters is geworden. 

credits
muziek en (lied)teksten: Tineke Schouten, muzikanten: Frank van Wanrooy, Patrick Karges, Renée Brunt, foto: Margot de Heide www.tinekeschouten.nl

  • 25ste (jubileum)show - tijd voor een feestje

    Al vierentwintig shows toonde Tineke ons allerlei types, imitaties van beroemdheden met hun eigenaardigheden. Wist je dat deze vakvrouw, uniek in haar soort, alle teksten zelf schrijft?

    En nu voor deze 25ste jubileumshow kan ze niet wachten om jullie weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet. En beloofd: ook Bep Lachebek komt nog heel even voorbij. Beppie, van buiten en van binnen een brok tragiek. Beppie neemt nog een dubbele wodka, lacht te luidruchtig en ligt ongegeneerd dubbel, dubbel met een dubbele L. Want het leven moet van tijd tot tijd wel gevierd worden.

    Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn? Vanavond is het leven mooi.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]