Simon Heijmans_De Zachte Kracht_(c)Bart Grietens_2.jpg

De zachte kracht

Simon Heijmans

Blauwe Zaal
Toneel

Een vrolijk melancholische voorstelling over eenzaamheid en vriendschap

Twee mensen hadden elkaar al eerder kunnen kennen, maar hun levens raakten elkaar steeds net niet. In de jaren voorafgaand aan hun eerste echte ontmoeting hebben ze allebei verloren van hun eigen eenzaamheid. Hij trok zich terug, kwam het afgelopen jaar niet buiten en leefde eigenlijk alleen online. Zij nam de vlucht naar voren, vertrok met grote dromen naar Amerika en komt nu zonder terug. Maar vanaf vandaag is weer alles mogelijk. En anders morgen. Reprise.

credits
spel: Simon Heijmans en Eva Laurenssen, tekst en concept: Simon Heijmans, foto: Bart Grietens

  • Simon Heijmans

    Simon Heijmans (1989) is acteur, schrijver en podcastmaker. Hij maakte eerder de succesvoorstelling ‘Voor altijd duurt een jaar’ en speelde daarvoor o.a. bij BonteHond, Het Toneel Speelt, MAAStd en in de muziektheaterproductie ‘WarHorse’. Begin 2019 maakte Simon de podcast ‘De brand in het landhuis’ voor NPO Radio 1 en NTR. De podcast kreeg lovende kritieken, stond wekenlang bovenaan in de podcast-hitlijsten en is inmiddels meer dan twee miljoen keer beluisterd.

  • De zachte kracht is een lieve voorstelling, gedragen door aanstekelijk spelplezier.

    Trouw -
  • Heijmans weet duidelijk hoe hij een verhaal moet vertellen met een maximum aan impact. Dat doet hij hier wederom voortreffelijk.

    De Volkskrant -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]