De Tempel

Firma MES & Bruckman Projecten

Hoe ver ga jij voor een nieuwe werkelijkheid?

VS, 1978. In navolging van sekteleider Jim Jones trekt de links radicale groep The Peoples Temple zich terug in de jungle. Ze komen er samen om de wereld te verbeteren maar komen gaandeweg tot het besluit om samen de wereld te verlaten. 922 mensen plegen collectief zelfmoord door een beker vergiftigde aanmaaklimonade te drinken: ‘to drink the Kool Aid’.

Nederland, 2023. In deze voorstelling met soulvolle live muziek word je ondergedompeld in een opbeurende kerkdienst van pastoor Jim Jones. Gebaseerd op interviews met overlevenden van The Peoples Temple en duizenden uren audio-opnames vertellen Nic Bruckman en Firma MES dit nog steeds actuele verhaal. Want ook vandaag verliezen steeds grotere groepen het vertrouwen in het systeem. Wat als niet meer meedoen de enige uitweg lijkt?

• Triggerwaarschuwing: in de voorstelling wordt expliciet verwezen naar seksueel misbruik en zelfverwonding.

credits
tekst: Nic Bruckman, regie: Thomas Schoots, spel: Femke Brinksma (stage), Rochelle Deekman, Daan van Dijsseldonk, Jip van den Dool, Tara Hetharia en Lindertje Mans, muziekcompositie en geluidsontwerp: Marc Alberto, foto's: Bas de Brouwer, www.firmames.nl

  • over de makers

    Stichting Bruckman Projecten
    Stichting Bruckman Projecten maakt nieuwe toneelstukken gebaseerd op echte verhalen. Met liefde voor outsiders en respect voor waanzin. Stukken met een echte plot. Maar ook wormholes. En ingeleefd spel. Van mensen die zich uitleven.

    Firma MES
    Firma MES maakt blikverruimend documentair theater over maatschappelijke onderwerpen. Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. Het collectief bestaat uit artistieke kern Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans en Thomas Schoots en zakelijk leider Marije van Rest. De makers richten zich op grote maatschappelijke en politieke thema’s vanuit een humanistische inslag, waarin verschillende perspectieven worden belicht.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]