De Sprong van Nijinski

Esther Apituley in coproductie met Scapino Ballet Rotterdam

Dansant theaterconcert gebaseerd op het leven van legendarische danser.

‘De Sprong van Nijinsky' is een theatraal dansconcert gebaseerd op het leven van de wereldberoemde danser Vaslav Nijinsky. We transformeren de Nijinsky jaren van het begin van de 20ste eeuw met dans en muziek naar de tijd van nu. Met rap, hiphop, rauwe punkteksten van Ko van den Bosch, geïnspireerd op de dagboeken van Nijinsky en de opwindende funk en pop ritmes van componist Chiel Meijering.

We zien een virtuoze danser (Scapino balletdanser Mischa van Leeuwen), die op jonge leeftijd schizofreen werd en niet meer in het openbaar wil dansen. Zijn vrouw Romola spoort hem aan om toch nog één keer te dansen, voor publiek. Vanwege zijn schizofrenie trekt Vaslav zich terug en leeft in zijn eigen wereld. Maar hij blijft dansen, in zijn eigen kamer, want zijn lichaam is het enige in het leven wat hem houvast geeft.
Deze multidisciplinaire voorstelling is een pleidooi voor het loslaten van de werkelijkheid, en durven te zweven in een andere wereld.

credits
artistiek concept: Esther Apituley in coproductie met Scapino Ballet Rotterdam, regie: Titus Tiel Groenestege, tekst: Ko van den Bosch, compositie: Chiel Meijering, visual Design: Karl Klomp, met: Mischa van Leeuwen, Victor Lange, Gary Gravenbeek, Paul Medeiros en Esther Apituley, foto's: Bart Grietens, Titus Tiel Groenestege, www.estherapituley.com

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]