De Pannekoekencaravan

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman

TiVre Grote Zaal
Tip in TivoliVredenburg Cabaret

Poedersuikerzoete theateravond over vriendschap, ambitie en hoop

Ruim tien jaar geleden zagen Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geen brood meer in de journalistiek. Het was tijd om het over een andere boeg te gooien. Ze kochten een pannenkoekencaravan en doopten zichzelf foodtruckondernemer voordat er überhaupt foodtruckondernemers bestonden. Met wisselend, vooral tegenvallend succes trokken zij twee jaar lang stad en land af voordat ze berooid en een illusie armer terugkeerden naar de journalistiek. Inmiddels is het verwerkingsproces voltooid, zijn de brandwonden geheeld en maken Gijs en Marcel van hun verhaal een avondvullende voorstelling. De Pannekoekencaravan is een poedersuikerzoete theateravond over vriendschap, ambitie en hoop. Gijs Groenteman: “Ik vind streetfood een heel moeilijke en vreugdeloze business.”

foto: Martin Dijkstra

  • Over Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen

    Gijs Groenteman is interviewer en columnist voor onder andere De Volkskrant. Hij maakt de succesvolle podcasts De Grote Harry Bannink Podcast, Teun en Gijs Vertellen Alles en Met Groenteman in de Kast. Ook werkt hij mee aan de satirische talkshow Promenade.
    Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, NPO Radio1 en Studio Voetbal. Ook is hij bekend van zijn boeken over onder andere Vitesse en maakt hij de podcast De Krokante Leesmap. Vorig seizoen was hij te zien in de voorstelling Dit is Nederland.

    Gijs en Marcel maken samen Media Inside, een wekelijks tv-programma over media voor BNNVara.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]