Luke McCowan - Grampy and me; Part II.jpg (1)
John Konijn - Bomen.jpg

De kunstenaar vertelt

John Konijn & Luke McCowan i.s.m. Kunstuitleen Utrecht

Hekmanfoyer
Verdieping

In onze foyers kun je  tot en met 27 februari foto's en schilderijen bekijken van Ger Dekkers, John Konijn en Luke McCowan. Ook hangt er een wandkleed van Jorn van Leeuwen. De expositie is een samenwerking met Kunstuitleen Utrecht, waar het werk van deze drie kunstenaars ook te leen is. Toegang gratis.

rondleiding
Op 25 februari leiden John Konijn & Luke McCowan je rond door hun tentoonstelling en vertellen ze over hun werk. Prijs € 3,- inclusief een kop koffie of thee in Mevr. Dudok (vanaf 10.30 uur). De rondleiding begint om 11.00 uur.

  • John Konijn (1979)

    John Konijn schildert onderwerpen uit zijn naaste omgeving: horizon, luchten, land, huizen en infrastructuur. Klassieke thema’s die hij steeds meer naar zijn hand weet te zetten. Naast kleur, licht en ruimte blijkt ritme een belangrijke component in zijn landschappen. Zo doen veel boomstammen zich voor als een rij die je in het voorbijgaan ziet. In de afgelopen zeven jaar werkte Konijn een vijftal thema’s uit: bossen, autowegen, steden, parken en dromen. Met zijn schilderijen wil hij van een saaie, voorspelbare wereld een bezienswaardigheid maken. 

  • Luke McCowan (1998)

    Het werk van Luke McCowan gaat over gelaagdheid en textuur. De onderste, fotografische laag is vaak geïnspireerd door het verleden en/of zijn eigen familiegeschiedenis. Daaroverheen brengt hij met penseelstreken een spontane, tweede laag aan waardoor een levendig contrast ontstaat.  
    In zijn meer abstracte werk experimenteert Luke McCowan met verschillende technieken. Zijn gebruik van kleur, compositie, materiaal en techniek zorgen voor schilderijen waar het plezier vanaf spat.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]