De Kersentuin

Toneelgroep Maastricht

"Vlotte, eigentijdse hertaling van Jibbe Willems" - NRC ***

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van Tsjechovs geliefde klassieker ‘De Kersentuin’. In een regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt het achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. Een tragikomisch portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen.

Vanwege hoge schulden dreigt het familielandgoed van actrice Ljoebov geveild te worden, maar ondernemer Lopachin heeft een oplossing: als de kersentuin wordt omgetoverd tot vakantiepark, is de familie verzekerd van inkomsten.

luister hier naar de podcast van De Kersentuin. Een podcast over de veranderende wereld, het klimaat dat in de fik staat, de radicale tijden waar we nu voor staan en het achterlaten van het verleden. Vanaf 1 maart luister je elke woensdag om 10.00 uur naar een nieuwe aflevering op Spotify. Er zijn in totaal 9 afleveringen.

voorstelling met audiodescriptie
Stichting Komt het zien! verzorgt bij deze voorstelling een live audiodescriptie. Voor meer informatie, bezoek onze pagina over gebaren- en blindentolken.

credits
tekst: Jibbe Willems, naar Anton Tsjechov, regie: Michel Sluysmans, spel: Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger en Liza Macedo dos Santos, foto's: Ben van Duin, www.toneelgroepmaastricht.nl

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]