De Gabber Opera

Urland

Hardcore trip voor iedereen die smacht naar een theatrale uitspatting

“Kom in ons midden nu, Dreuner, o, Dreuner. Schud de aardbodem, machtige Schokker.” (uit De Bacchanten van Euripides, 406 v Chr.)

Performancecollectief URLAND scheert de koppen kaal en maakt een hardcore trip voor iedereen die smacht naar een theatrale uitspatting. De Gabber Opera is geïnspireerd op ‘De Bacchanten’ van Euripides, en laat de tijdloze hang van de mens naar verdoving en extase zien. In een door God verlaten landschap zien we vier kale nimfen die in de roes vinden wat ze kwijt waren, en kwijtraken wat van hen was. Een Groot Verhaal over het ritueel, de roes, en het allesverslindende Niets.

Club NU 
Na de voorstellig gaat de extase van 'De Gabber Opera' door in de foyer met een muzikaal performance georganiseerd door het Club NU panel. Blijf gezellig hangen!
Club NU is de programmalijn van Stadsschouwburg Utrecht voor mensen van NU. Fris, verrassend, actueel, herkenbaar, maatschappijkritisch en wereldwijs. Meer weten over Club NU?

NB In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische lichteffecten.

  • credits

    van en met: Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Karel van Laere, Jimi Zoet, coproductie met Theater Rotterdam, compositie opera en koorstukken: Annelinde Bruijs, compositie voorstelling: Jimi Zoet, foto: Julian Maiwald, www.urland.nl

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]