De eeuw van mijn moeder

Het Nationale Theater

“Hyperpersoonlijk, intiem en gelaagd drama.” - de Volkskrant ★★★★
nb: aanvang 18.30 uur (marathonvoorstelling)

In 2012 schreef Eric de Vroedt het prijswinnende ‘mightysociety10’ over zijn vader, nu vertelt hij het verhaal van zijn moeder in een persoonlijk relaas over migratie, emancipatie, kunst, liefde en leven.

In 1948 komt de achtjarige Winnie aan in Nederland, terwijl in Nederlands-Indië de onafhankelijkheidsoorlog woedt. Hier kiest de eigengereide Winnie radicaal voor ‘niet-Indisch’ zijn en autonomie. Ze trouwt de Hollandse ondernemer Lex en strijdt voor haar autonomie. Als ze op tachtigjarige leeftijd ongeneeslijk ziek blijkt te zijn, reconstrueert haar zoon Ramses haar leven in een grote expositie. In live re-enactments en video-installaties laat hij zien hoezeer Winnies koloniale verleden doorwerkt in het heden.

• neem een kijkje achter de schermen
• Eric de Vroedt  was te gast bij Peter Pannekoek / Kunststof Radio, luister de uitzending terug

credits
tekst en regie: Eric de Vroedt, spel: Denise Aznam, Emma Buysse, Bram Coopmans, Yela de Koning, Hein van der Heijden, Betty Schuurman, Roben Mitchell, Johannes Wirix-Speetjens, Mark Rietman, Esther Scheldwacht, Joris Smit, Liza Macedo dos Santos en Romana Vrede, foto: Sanne Peper, www.hnt.nl

 • MENU van de eeuw - €25 - lees meer

  Bij 'De eeuw van mijn moeder' is voor €25 een vegetarisch driegangenmenu beschikbaar. Het menu wordt geserveerd in disposables, voorafgaand aan en in de pauzes van de voorstelling, in de foyers van de Grote Zaal.

  vooraf
  Sop Jagung: Geurige mais-crèmesoep met kokos en petehbonen

  hoofdgerecht
  Terong Belado: Pittige aubergine met zwarte knoflook, cherrytomaat, sesam, koriander en jasmijnrijst

  nagerecht: Mango tartelette met rijstcrumble en crème Javanaise

   

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]